Guillermo Muñoz Vera
Pintor

Muñoz Vera

 

Guillermo Muñoz Vera és un artista amb reconeixement internacional que ha exposat el seu treball en nombroses exposicions individuals a Europa, Amèrica Llatina i els Estats Units. Nascut a Xile el 1956, es trasllada a Madrid el 1979, on viu en l’actualitat.

El 1994 crea la Fundación Arte y Autores Contemporáneos per a promoure el treball d’artistes de tot el món, i crea tallers multidisciplinaris a Chinchón. El seu treball més ambiciós ha sigut l’encàrrec de les pintures murals per a l’estació de metro La Moneda a Santiago de Xile el 2004, 150 metres d’estació coberta amb panells de pintura que mostren el país de nord a sud. [veg. projecte]

La retrospectiva al Centro Cultural de la Villa, amb obres que van de l’any 1973 al 2000, el mostra al públic madrileny. El 2003 dóna al Govern de Xile dues pintures de gran format en homenatge a Salvador Allende, desaparegut l’11 de setembre de 1973, que s’exhibeixen al Palacio de la Moneda. El 2007 “8 días en La Habana” mostra la seua experiència en aquesta ciutat en la Gary Nader Fine Art a Miami. Té més d’una vintena de publicacions, entre catàlegs i llibres de gran format, amb explicacions del seu treball i imatges de les obres. [veg. llibres i catàlegs]

L’obra que es mostra en aquesta exposició és part del treball iniciat el 2010, “Terra Australis Incognita”, projecte que s’exhibeix per primera vegada en el Forum Gallery, Nova York, representant de Muñoz Vera als EUA; va continuar la seua exhibició a Santiago de Xile i avui es presenta a Alacant. El 2014, també en la Forum Gallery de Nova York, exposa: “De Al-Andalus a Egipto”. Aquests dos últims projectes aconsegueixen condensar segles d’esdeveniments de la humanitat en un moment actual etern.

La llarga tradició de realisme espanyol, que ens arriba des del segle XVII amb Diego Velázquez, és el que va guiar Muñoz Vera a aquest país, i el seu delicat ús de la llum i l’ombra ens mostra que és aquesta tradició la que segueix present en la seua pintura.